Thursday , 25 April 2024

“Ταφόπλακα” τα νέα μέτρα λειτουργίας των παιδοτόπων – Σε απελπισία χιλιάδες επιχειρηματίες του κλάδου

Για απαράδεκτα μέτρα που θα αφανίσουν τον κλάδο κάνει λόγο ο Σύλλογος Παιδοτόπων Ελλάδος και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του κλάδου με ανακοίνωσή τους “μας άνοιξαν στις 17 Ιουνίου και μας ζήτησαν να λειτουργήσουμε χωρίς τον βασικό μας εξοπλισμό , κάτι που δεν ζητήθηκε από κανενα άλλο κλάδο , με ένα νομοθετικό πλαίσιο ασαφές και με τεράστια λάθη τα οποία αν και επισημάναμε πολλές φορές μας αγνόησαν. Μας ζήτησαν να αλλάξουμε τη φιλοσοφία του εξοπλισμού μας. Τις επενδυσεις μας….Να πετάξουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και να γίνουμε παιδικές χαρές (!) Μας ζήτησαν το προσωπικό μας ,αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα ,να δουλεύει με τηλεργασία(!) Και πολλά αλλα μέτρα που είναι για γέλια και για κλάματα. Τώρα με τα καινούργια μέτρα μας επιβάλλουν παιδάκια άνω των 2 ετών να παίζουν φορώντας μάσκα (!). Όταν οι ίδιοι οι λοιμωξιολόγοι έλεγαν ότι τα παιδιά όταν τρέχουν , παίζουν, αθλούνται κλπ ΔΕΝ πρέπει να φοράνε μάσκα. Και σε ποιον άλλο κλάδο επιβλήθηκε τέτοιο μέτρο;”

Η πρόεδρος του συλλόγου παιδοτόπων Ελλάδος Ευτυχία Μαρίνου μιλώντας στο thesseconony.gr τόνισε ότι “μετά από 8 μήνες υπολειτουργίας με σχεδόν μηδενικούς τζίρους και με μηδαμινή κρατική βοήθεια, πολλές από τις επιχειρήσεις του κλάδου δεν άντεξαν και τα λουκέτα άρχισαν να πέφτουν βροχή. Πολλοί από τους υπαλλήλους μας βρέθηκαν άνεργοι.
Όσες από τις επιχειρησεις μας έχουν απομείνει, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν λίγο ακόμα ευελπιστώντας οτι όλος αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα. Και ξαφνικά…ήρθε η χαριστική βολή. Η ταφόπλακα. Ποιοι ευθύνονται γι αυτά τα μέτρα; Ποιοι θέλουν ναεξοντώσουν ένα ολοκληρο κλάδο και γιατί; Γιατί οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους;”.

Η κ. Μαρίνου επισημαίνει ότι “δε θα επιτρέψουμε πλέον τη στοχευμένη καταστροφή του κλάδου μας” και προσθέτει ότι “δεν είμαστε αντίθετοι στη λήψη μέτρων. Ειμαστε αντίθετοι στη στοχοποίηση , τη διαφορετική και άνιση μεταχείριση και την απαξίωση των επιχειρήσεων μας”.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη στις 10πμ έξω το Υπουργείο Υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *