Wednesday , 17 April 2024

Ταχιάος εναντίον Ζέρβα για το δήμο Θεσσαλονίκης με το βλέμμα στον… Ορφανό

Η σημερινή επίσκεψη του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη στη Θεσσαλονίκη κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Με μια πρώτη ματιά, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η παρουσία Χατζηδάκη επιδιώκει να συσπειρώσει το κομματικό ακροατήριο γύρω από το πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου, ενόψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, οι επαφές του κ. Χατζηδάκη με υποψήφιους που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς δείχνουν και την ανησυχία της Πειραιώς για την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος έκανε την έκπληξη με την πρόκριση του στην β’ Κυριακή και βλέπουν ως «εφιάλτη» ενδεχόμενη απώλεια του δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ χαρακτηρίζουν ως «βαρόμετρο»  την στάση του Γιώργου Ορφανού, ο οποίος τηρεί «σιγή ιχθύος», λόγω και της δικαστικής εκκρεμότητας που υπάρχει με την υπόθεση-θρίλερ της επανακαταμέτρησης των ψήφων στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Άλλωστε, η τελευταία φορά που και οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι βρέθηκαν μαζί, ήταν το μεσημέρι της Κυριακής όταν συναντήθηκαν τυχαία στην οδό Ικτίνου.

Έκτοτε, έχουν ακολουθήσει διαφορετικές κατευθύνσεις, με τους κ. κ. Ταχιάο και Ζέρβα να τίθενται αντιμέτωποι την προσεχή Κυριακή και τον κ. Ορφανό να αποτελεί τον ρυθμιστή των ζυμώσεων για την επόμενη ημέρα στον δήμο Θεσσαλονίκης, αναμένοντας παράλληλα και την απόφαση του Πρωτοδικείου, η οποία δεν αποκλείεται να αλλάξει και τα δεδομένα.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *