Tuesday , 23 April 2024

Τα εκκρεμή ραντεβού κυβέρνησης-μεταφορέων και η «πολιτική βούληση» για τον ΟΑΣΘ

Του Γ. Κατσιάνη

Την μέθοδο της… μετακύλισης του χρόνου ακολουθεί η κυβέρνηση σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις μεταφορές.

Ειδικότερα, παρά την 15ήμερη αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ομοσπονδία φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) προκειμένου να διεξαχθούν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη για την εξεύρεση λύσεων σε λειτουργικά ζητήματα, όπως είναι μεταξύ άλλων η επιδότηση των καυσίμων, εκκρεμούν ακόμα δύο σημαντικά ραντεβού.

Η πρώτη συνάντηση είναι με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όπου αναμένεται να διευκρινιστούν και οι προθέσεις της κυβέρνησης στο θέμα της λήψης μέτρων στήριξης.

Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, επίκειται συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, Γιάννη Παπαθανάση.

«Μετά το Πάσχα, θα κλιμακώσουμε τις επαφές με άλλες ομοσπονδίες του κλάδου σε όλη τη χώρα ώστε να διαμορφώσουμε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης.  

ΟΑΣΘ

Την ίδια τακτική φαίνεται ότι ακολουθείται και στο θέμα του ΟΑΣΘ, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα επιδόματα του ανθυγιεινού και της θέσης ευθύνης να βρίσκεται στα «σκαριά».

Ωστόσο, προηγήθηκε η πεντάωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό, η προσφυγή της διοίκησης του ΟΑΣΘ στη δικαιοσύνη και οι…τηλεφωνικές εγγυήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών για άμεση διευθέτηση του ζητήματος.

Το ερώτημα, βέβαια είναι γιατί δεν δόθηκε λύση εδώ και δύο χρόνια και χρειάστηκε η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να «τρέξει» το θέμα, λίγο πριν το Πάσχα, υπό τον φόβο νέων κινητοποιήσεων.

Προφανώς, η απάντηση βρίσκεται στις λέξεις «πολιτική βούληση», όπου όταν υπάρχει ξεκλειδώνει εκκρεμότητες και «ξεπαγώνει» αιτήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *