Sunday , 5 May 2024

Τα… ευτράπελα των αυτοδιοικητικών εκλογών ανά την Επικράτεια

Οι κάλπες έχουν ανοίξει εδώ και περίπου πέντε ώρες με τα ευτράπελα να έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί. Στη Θεσσαλονίκη κανένα από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν είχε εμφανιστεί στις 7.00 π.μ. (που άνοιξαν οι κάλπες) σε τρία εκλογικά τμήματα στο κέντρο της πόλης, ενώ είχε ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία Το περιστατικό συνέβη στα εκλογικά τμήματα 445, 448 και 450. Η δικαστική αντιπρόσωπος σε ένα από τα τμήματα ενημέρωσε τον αστυνομικό που βρισκόταν στο εκλογικό κέντρο και… επιστράτευσε μέλος εφορευτικής επιτροπής από άλλο τμήμα, ως προσωρινή λύση.

Στις Σέρρες
Σε αίθουσα μνημοσύνων έχει στηθεί η κάλπη στο 23ο εκλογικό τμήμα Αμφίπολης Σερρών στην Αγγίστα. Λόγω έλλειψης χώρου η κάλπη στήθηκε στο χώρο που γίνονται τα μνημόσυνα στο χωριό με τον δικαστικό αντιπρόσωπο να βρίσκει μέχρι και κονιάκ σε τραπέζι δίπλα από την κάλπη.

Νεκρός κλήθηκε στην εφορευτική επιτροπή
Συγκεκριμένα, πολίτης κλήθηκε στην εφορευτική επιτροπή αλλά ήταν τεχνικώς αδύνατο να παρευρεθεί γιατί έχει φύγει από το ζωή εδώ και 23 χρόνια. Η περίπτωση αυτή δείχνει τα προβλήματα που υπάρχουν με την επικαιροποίηση των εκλογών καταλόγων, καθώς θα έπρεπε να γίνεται αυτόματα η αφαίρεση ενός ατόμου μόλις δηλωθεί ο θάνατός του. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, πρέπει να περάσουν 112 με 114 χρόνια από τη γέννησή του.

Στην Αττική
Δικαστική αντιπρόσωπος είχε ενημερώσει ότι είναι ΑμεΑ αλλά δεν υπήρχε μέριμνα για να ανέβει στο κτίριο. Σε καταγγελία προχώρησε η Χριστίνα Καρέλα, δικαστική αντιπρόσωπος, σε σχολείο της Νέας Σμύρνης, καθώς όπως είπε η ίδια, είχε ενημερώσει τόσο την αρμόδια υπάλληλο όσο και την αστυνομία ότι είναι ΑμεΑ και παρά το γεγονός ότι τη διαβεβαίωσαν πως υπάρχει ασανσέρ στο σχολείο, δεν υπήρχε μέριμνα για να ανέβει στο κτίριο.

Στο Ηράκλειο
Μία ακόμη εκλογική «παραφωνία» σημειώθηκε περίπου στις 08.00 το πρωί σε εκλογικό τμήμα του Ηρακλείου, όταν δικαστική αντιπρόσωπος άνοιξε την κάλπη, αφού είχαν ήδη ψηφίσει 9 ψηφοφόροι. Το συμβάν επισήμανε εκλογικός αντιπρόσωπος που βρισκόταν στο Μποδοσάκειο (16ο εκλογικό διαμέρισμα, 311ο εκλογικό τμήμα), ενώ κλήθηκε και η αστυνομία η οποία εν συνεχεία αποχώρησε, λόγω αναρμοδιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική αντιπρόσωπος ανέφερε ότι διαπίστωσε πως η κάλπη δεν είχε κλείσει καλά και την άνοιξε για να την κλείσει καλά. Απέναντι στην αντίδραση του εκλογικού αντιπροσώπου, η δικαστική αντιπρόσωπος ζήτησε να προσκομίσει το διορισμό του προκειμένου στη συνέχεια, να γίνει καταγραφή του συμβάντος στο βιβλίο του δικαστικού αντιπροσώπου. Ακολούθησε ένταση μεταξύ δικαστικού και εκλογικού αντιπροσώπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *