Saturday , 27 April 2024

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών – Τί ευχήθηκαν για τα Χριστούγεννα

Ευχές για ενότητα του ελληνισμού, μηνύματα για την πορεία του κυβερνητικού έργου, μηνύματα ευαισθησίας ειρήνης και αλληλεγγύης ευχήθηκαν για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων

Η ΠτΔ για τους Έλληνες του εξωτερικού
«Η ενότητα και η σύμπνοια του ελληνισμού είναι η πιο ισχυρή μας δύναμη» αναφέρει μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στο εορταστικό μήνυμά της προς τον απόδημο ελληνισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Η πατρίδα μας αναγνωρίζει σε σας ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού της και προσβλέπει στις δημιουργικές σας δυνάμεις και στην ακλόνητη πίστη που έχετε στα κοινά μας ιδανικά. Το κύρος και η διεθνής θέση της χώρας μας συνδέεται άρρηκτα και ενισχύεται με την αγαστή και διαρκή συνεργασία των κοινοτήτων των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο».Παράλληλα η κυρία Σακελλαριοπούλου υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων, χωρίς καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Ο πρωθυπουργός

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «τα Χριστούγεννα βρίσκουν την Ελλάδα να έχει αφήσει πίσω της μια υπερδεκαετή αλυσίδα κρίσεων». Έκανε τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, επισημαίνοντας πως «τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν την Ελλάδα να έχει αφήσει πίσω της μια υπερδεκαετή αλυσίδα κρίσεων». Στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, υποστηρίζοντας πως «αυτό το “απίθανο θαύμα”, όπως χαρακτηρίστηκε, το πετύχαμε μαζί, πολιτεία και κοινωνία». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο ECOFIN για την ειδική εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από την ευρωπαϊκή διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Χαρακτηριστικά έγραψε πως πρόκειται για «μία συμφωνία που επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα πλέον εκπέμπει εμπιστοσύνη και συνέπεια, ακούγεται και λαμβάνονται υπόψη οι διεκδικήσεις της». Επίσης, στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο και για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη λειτουργία μη κερδοσκοπικών, μη κρατικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης. «Το εμβληματικό νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση μετά τις γιορτές και μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει νόμος του κράτους, ανοίγοντας τον δρόμο και για την αναθεώρηση του άρθρου 16, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πια στα δεδομένα του 21ου αιώνα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, υποδέχθηκε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη τον χορευτικό όμιλο «Αορείτες» από το Ηράκλειο Κρήτης, που έχουν κάνει πράξη τη συμπερίληψη ενώνοντας τις δεξιότητες στον χορό παιδιών και με αναπτυξιακές διαταραχές ή κινητικά προβλήματα. Ο κ. Ανδρουλάκης αντάλλαξε ευχές με τους χορευτές του συλλόγου και επαίνεσε την πρωτοβουλία τους. «Χαίρομαι πάρα πολύ, που σήμερα φιλοξενούμε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τους φίλους μας από την Κρήτη, που με πολλή ανθρωπιά πήραν την πρωτοβουλία να ιδρύσουν έναν χορευτικό όμιλο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Θα είμαστε στο πλευρό σας διότι τα παιδιά μας είναι η προτεραιότητά μας και αγωνιζόμαστε να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες από το κράτος και να έχουν την καλύτερη δυνατή προοπτική. Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα σε όλους», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, που συνοδευόταν από τον Τάιλερ Μακμπέθ, ευχήθηκε «χρόνια πολλά», «ειρήνη σε όλον τον κόσμο και αλληλεγγύη ανάμεσά μας στην ελληνική κοινωνία» και «πάντα με χαμόγελο».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ
«Το ΚΚΕ είναι εδώ, παρόν, κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια να ανοίξουμε την πορεία, μια άλλη πορεία για μια άλλη διέξοδο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Σήμερα είναι μια περίοδος, και τέτοιες μέρες που είναι, που ο λαός μας, όπως όλοι ξέρουμε, υποφέρει απ’ τη μεγάλη ακρίβεια, απ’ τη φτώχεια, απ’ τα χαμηλά εισοδήματα, απ’ τη μεγάλη φοροληστεία, τους άμεσους και έμμεσους φόρους, από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, από την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας των παιδιών μας, από τη συμμετοχή της χώρας μας σε ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και πολέμους στην περιοχή. Χρόνια πολλά σας, καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες», ευχήθηκε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο πρόεδρος της ΕΛλληνικής Λύσης
« Η εορτή των Χριστουγέννων είναι η γέννηση του Ιησού μας», υπογράμμισε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. «Δεν λέμε σήμερα καλές γιορτές. Λέμε Καλά Χριστούγεννα. Η γέννηση του Ιησού είναι η λύτρωση του ανθρώπου. Σε αυτές τις ημέρες πρέπει ο άνθρωπος να σταθεί δίπλα στον άνθρωπο. Η οικογένεια να ενωθεί περισσότερο. Ο Έλληνας να είναι δίπλα στον Έλληνα. Αγάπη, ειρήνη, ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Όλα αυτά για να επιτευχθούν μέσα από τον αγώνα που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί έχουν ένα κοινό σκοπό να μεγαλώσει η Ελλάδα. Να γίνει καλύτερη. Και με τη γέννηση του Ιησού μας να αγκαλιάσουμε όλοι μαζί ο ένας τον άλλον. Δεν λέμε λοιπόν καλές γιορτές. Λέμε Καλά Χριστούγεννα, λέμε θρίαμβο της Ορθοδοξίας» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *