Tuesday , 16 April 2024

Τα ξεχωριστά smoothies της Ημαθίας που κατακτούν την Ευρώπη

Μέσα σε μόλις τρία χρόνια λειτουργίας, κατάφερε να ξεχωρίσει για τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και να εξάγει την παραγωγή της στο Ισραήλ και σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Ο λόγος για την εταιρεία Agrophoenix από την Βέροια, η οποία σήμερα διαθέτει μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής και μεταποίησης φρούτων.

Στην “κουζίνα” της Agrophoenix, τόνοι πουρέ φρούτων επεξεργάζονται σε βαρέλια για να δημιουργηθεί ένα από τα πιο καινοτόμα εξαγωγικά –κατά κύριο λόγο – smoothies.

Σύμφωνα με τον διευθυντή παραγωγής, Γιάννη Κελεσίδη, μέσα σε τρεις μήνες παράγονται περισσότεροι από 4.000 τόνοι πουρέ μήλου,10.000 τόνοι πουρέ ροδάκινου και δεκάδες άλλοι τόνοι πουρέ από άλλα φρούτα που προσφέρει η εύφορη γη του νομού Ημαθίας.

Αποφλοίωση στον ατμό

Σημαντική καινοτομία είναι και η τεχνική που χρησιμοποιεί η επιχείρηση για την αποφλοίωση των φρούτων καθώς γίνεται στον… ατμό!

“Τα βλέμματα μας εξαρχής ήταν στραμμένα στο να δοθεί μία νέα διάσταση στην επιτάχυνση των πρώτων υλών. Η παραγωγή σε ροδάκινα, μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα αλλά και άλλα φρούτα από τον κάμπο της Βέροιας ήταν μεγάλη και με αυτόν τον τρόπο, βήμα -βήμα μεταποιήσαμε τα προϊόντα σε smoothie. Με το συγκεκριμένο προϊόν καλύπτεται μέρος της ανάγκης των  μαθητών σε θρεπτικά συστατικά από φρούτα όταν είναι στο σχολείο, των μαμάδων για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών  τους με εύκολο τρόπο και παντού αλλά και των αθλητών”, δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής, Λάζαρος Ιωαννίδης.

Σκοπός της εταιρίας είναι κατακτήσει τις αγορές και άλλων χωρών της Ευρώπης αλλά και την εγχώρια αγορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *