Thursday , 28 March 2024

Τα παρατράγουδα του κορωνοϊού: Γιατρός… θετικός στον COVID-19 διασωλήνωσε ασθενή!

Για ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού αναφορικά με την περίθαλψη των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νοσοκομείο του Καρπενησίου κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ αναφέρεται και στην περίπτωση ενός 32χρονου άνδρα που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για διασωλήνωση. Ωστόσο, επειδή δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος γιατρός η διοίκηση του νοσοκομείου κάλεσε έναν γιατρό ο οποίος ήταν και αυτός θετικός στον Covid – 19. Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ στον γιατρό ανακοινώθηκε ότι έπρεπε να εργαστεί κανονικά.

«Ο γιατρός που νοσεί σέρνεται στην κυριολεξία και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ανησυχούν για τη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουν ένα νοσοκομείο που βρίσκεται σε ιδιαίτερα βεβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή να νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού χωρίς την ύπαρξη γιατρού. Πόσο επικίνδυνο είναι να γυρίζει για δουλειά γιατρός που νοσεί και να είναι μόνος; Εκμεταλλεύονται το φιλότιμό του», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Παράλληλα, ο ένας παθολόγος του νοσοκομείου παραιτήθηκε επειδή παρέμεινε στο νοσοκομείο επί δέκα μέρες. Ακόμη άλλοι δύο γιατροί (ένας πνευμονολόγος και ένας παθολόγους) νοσούν από κορωνοϊό. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ το νοσοκομείο καλείται να φροντίσει τους κατοίκους του Καρπενησίου και των γύρω περιοχών χωρίς κανένα γιατρό παθολόγο και πνευμονολόγα. Μάλιστα στην κλινική Covid νοσηλεύονται δεκαπέντε περιστατικά χωρίς την κατάλληλη ιατρική φροντίδα.

Έτσι, ο 32χρονος ασθενής διεκομίσθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Χαλκίδας, ενώ και ο πατέρας του νοσηλεύεται επίσης σε ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Επίσης ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ότι οι δύο κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου Καρπενησίου έχουν εξοπλιστεί πλήρως με χρήματα που προήλθαν μέσω δωρεών και δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης αναγκών εξαιτίας έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. «Ποιο είναι το επίπεδο νοσηλείας στις κλινικές των νοσοκομείων. Χωρίς γιατρούς, με δύο ή τρεις νοσηλεύτριες για 30 έως 40 ασθενείς να τρέχουν και να μην φθάνουν. Να χάνονται ασθενείς που θα μπορούσαν να ζουν», καταλήγει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *