Friday , 26 April 2024

Τα προσεχή μέτρα στην βραχυχρόνια μίσθωση βάζουν στον “πάγο” επένδυση 15 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Του Γ. Κατσιάνη

Αρρυθμία στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης δημιουργεί η πρόθεση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις των ξενοδόχων που ζητούν να διαμορφωθεί ένα δίκαιο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Αποτέλεσμα της κατάστασης είναι εταιρίες διαχείρισης ακινήτων που επρόκειτο να επενδύσουν μεγάλα κεφάλαια στη Θεσσαλονίκη, να προχωρούν ήδη σε αναστολή της επένδυσης, ενόψει της ανακοίνωσης των νέων, κυβερνητικών μέτρων για την βραχυχρόνια μίσθωση.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, ισραηλινή εταιρεία που είχε προγραμματίσει να διαθέσει συνολικά το ποσό των 15 εκατ. ευρώ για την εξαγορά κτιρίων και οικοπέδου στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το “πάγωμα” της επένδυσης.

“Θεωρώ ότι θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες αναβλητικές αποφάσεις το επόμενο διάστημα”, δήλωσε στο thesseconomy.gr o  διευθύνων σύμβουλος της Georgakos Parthenon Real Estate, Κώστας Γεωργάκος.

Να σημειωθεί ότι με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και ο Σύνδεσμος Εταιριών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων Ελλάδος (ΣΤΑΜΑ) τονίζουν, μεταξύ άλλων ότι “τα μονομερή μέτρα που ετοιμάζονται κατά της βραχυχρόνιας μίσθωσης… οδηγούν όχι σε ρύθμιση, αλλά σε πλήρη οικονομικό «στραγγαλισμό» των ιδιοκτητών ακινήτων, των διαχειριστών της, των υπαλλήλων και των οικογενειών τους αλλά και προμηθευτών, επιχειρηματιών, καταστηματαρχών και των τοπικών κοινωνιών της χώρας μας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *