Friday , 29 March 2024

Τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί στη Θεσσαλονίκη το 2020

Την πεποίθησή του ότι μέσα στο επόμενο έτος θα κυκλοφορούν ηλεκτρικά ταξί στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Taxiway, Θεόδωρος Σταυρίδης, ενώ αποκάλυψε ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει και ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορηθεί στην πόλη και το οποίο θα μπορούν να οδηγούν οι επαγγελματίες του χώρου για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
 
«Με αυτόν τον τρόπο οι επαγγελματίες του χώρου θα μπορούν να το γνωρίσουν, να δουν τα πλεονεκτήματά του, σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για το κέρδος που θα έχουν σε σχέση με τα οχήματα που διαθέτουν τώρα», αναφέρει ο κ. Σταυρίδης.

Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα Nissan LEAF και Nissan e-NV200 Evalia παρουσιάστηκαν σήμερα πρώτη μέρα της ΔΕΘ ως τα «ταξί του μέλλοντος» κάνοντας επίδειξη των δυνατοτήτων τους, σε συνδυασμό με όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες που προσφέρουν τα ραδιοταξί. Παράλληλα, οι επισκέπτες του περιπτέρου, αλλά και οι επαγγελματίες ενημερώθηκαν για τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και της ευφυούς κινητικότητας, ενώ υπήρξε σύστημα προβολής των τουριστικών σημείων της πόλης στους επιβάτες, μέσα από μια αναδρομή στο παρελθόν και τη λειτουργία των ταξί, δεκαετίες πριν. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *