Saturday , 27 April 2024

Τα Τέμπη “καίνε” την κυβέρνηση και ενισχύουν την τιμωρητική ψήφο ενόψει ευρωεκλογών

Του Γ.Κατσιάνη

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη ΝΔ σε πτώση.

Η υπόθεση των Τεμπών, οι χειρισμοί στην υπόθεση των email σε απόδημους και η στάση στο αγροτικό έχουν φέρει την κυβέρνηση σε μειονεκτική θέση, η οποία αναζητά εσπευσμένα εναλλακτικές λύσεις.

Μία εξ αυτών φέρεται να είναι η καλλιέργεια κλίματος πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με σκοπό τον περιορισμό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος, ως εναλλακτικής πολιτικής επιλογής.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων, ως αντιστάθμισμα στην φθίνουσα πορεία της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, η διατύπωση αντικρουόμενων δηλώσεων κυβερνητικών και “γαλάζιων” στελεχών περί ευθύνης του Κώστα Καραμανλή για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, δημιουργούν σύγχυση για την επόμενη ημέρα.

“Ας σταματήσουν να περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και τις οικογένειες των θυμάτων. Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Πρέπει οι υπεύθυνοι να πληρώσουν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Αν προσθέσουμε στο αρνητικό κλίμα και την τιμωρητική ψήφο του 15% στις επικείμενες ευρωεκλογές (φωτογραφία), όπως διατυπώθηκε στην δημοσκόπηση της Pulse, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η επόμενη ημέρα για την κυβέρνηση θα είναι δύσκολη, με το κλίμα της αμφισβήτησης να είναι πλέον στο “κόκκινο”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *