Tuesday , 19 March 2024

Τελεσίγραφο εισαγγελέα για το Καπάνι προς τον Δήμο Θεσ/νίκης και τους καταστηματάρχες

Τελεσίγραφο τόσο προς το Δήμο Θεσσαλονίκης, όσο και προς τους επαγγελματίες-καταστηματάρχες του Καπανιού να προβούν στις δέουσες ενέργειες αναβάθμισης της συγκεκριμένης αγοράς έδωσε σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σε συνάντηση που είχε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Θανάση Παππά και τον πρόεδρο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, Χρήστο Νικολόπουλο, προειδοποιώντας για λουκέτο εάν δεν συμμορφωθούν άμεσα, μετά τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον κ.Νικολόπουλο «μας τράβηξε τα αυτιά ο κύριος εισαγγελέας. Μου επέστησε την προσοχή ότι θα είναι πολύ αυστηρός. Αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε από την δική μας την πλευρά θα κλείσουν τα καταστήματα, τα οποία δεν τηρούν αυτά που πρέπει να τηρήσουν».

Από την πλευρά του ο κ.Νικολόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες αλλά και πολλοί καλοί και όπως ανέφερε συμφωνήθηκε ότι όποιος δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του ΕΦΕΤ θα απομακρυνθεί από την αγορά. «Κίνδυνος γενικά δεν υπάρχει για την αγορά. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει για την συνολική εικόνα της αγοράς, άρα δεν υφίσταται θέμα καταλληλόλητας της αγοράς σαν αγορά. Τα μαγαζιά πρέπει να εκσυγχρονιστούν. Όσοι εκσυγχρονιστούν θα συνεχίσουν να δουλεύουν. Το χρονοδιάγραμμα το έθεσε ο ΕΦΕΤ, ο εισαγγελέας μας είπε να τα κάνουμε άμεσα, μετά τις εκλογές», δήλωσε ο κ.Νικολόπουλος.

«Εμείς σαν Δήμος Θεσσαλονίκης καταστήσαμε σαφές ότι και είναι γνωστό ότι η αγορά είναι ιδιωτική αλλά ο Δήμος ενδιαφέρεται, όχι μόνο να μην κλείσει αλλά να αναβαθμιστεί. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης είναι σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο του δήμου για τα Ανοιχτά Κέντρα εμπορίου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πάνω από 1,5-2 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί και επομένως πάμε σε μια συνολική αναβάθμιση της αγοράς», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Πάππας.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ίδιος έχει δώσει ήδη εντολή στις υπηρεσίες να βελτιωθούν άμεσα κάποια πράγματα» και ότι στο επίπεδο της χρηστικής ανάγνωσης της καθημερινότητας θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για τη βελτίωση της κατάστασης στον φωτισμό, την αποκομιδή, τις λακκούβες κ.α και εξέφρασε την ελπίδα να κάνουν το ίδιο και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, για να αποδειχθεί στον ΕΦΕΤ ότι υπάρχουν βελτιώσεις, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος με τη λειτουργία της αγοράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *