Friday , 19 April 2024

«Τελεσίγραφο» μιας εβδομάδας της ΔΕΗ σε συνταξιούχο με χρέος 900 ευρώ

Του Γ. Κατσιάνη

Με…μπλακ άουτ απειλεί η ΔΕΗ συνταξιούχο για ληξιπρόθεσμα χρέη 900 ευρώ!

Όπως κατήγγειλε συνταξιούχος στο thesseconomy.gr, δικηγόρος εισπρακτικής εταιρίας που λειτουργεί για λογαριασμό της ΔΕΗ, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και του έδωσε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 30 Αυγούστου να καταβάλει το 30% των οφειλών του (270 ευρώ) και να προχωρήσει σε ρύθμιση του υπολειπόμενου ποσού σε δόσεις.

«Αν δεν πληρώσω, μου είπαν ότι θα μου κόψουν το ρεύμα», δήλωσε ο συνταξιούχος, ο οποίος ωστόσο δήλωσε διατεθειμένος να πληρώσει μέχρι…κεραίας το χρέος του προς την ΔΕΗ.

«Ως συνταξιούχος, δυσκολεύομαι να συγκεντρώσω το ποσό της προκαταβολής που απαιτείται», σημείωσε ωστόσο παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του που δεν προχώρησε σε ρύθμιση του χρέους του «ώστε να μπορώ να πληρώνω λίγα λίγα μέχρι να ξεχρεώσω», υπογράμμισε.

Του έκοψαν το ρεύμα, αν και πλήρωνε κανονικά τις δόσεις!

Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις καταναλωτών της ΔΕΗ με ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι τηρούν τη ρύθμιση και καταβάλλουν κανονικά τις οφειλές, τους κόβουν το ρεύμα!

Μια τέτοια περίπτωση είχε αναδείξει το thesseconomy.gr στις 25 Ιουνίου (https://thesseconomy.gr/έκοψαν-το-ρεύμα-σε-συνταξιούχο-που-έκα/).

Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι συνταξιούχος, ο οποίος αν και κατέβαλλε κάθε μήνα το ποσό των 80 ευρώ, του έκοψαν το ρεύμα(!), με αποτέλεσμα να χρειαστεί να  προκαταβάλλει το ποσό των 200 ευρώ για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο σπίτι του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *