Saturday , 27 April 2024

Τελεσίγραφο του δήμου Θεσσαλονίκης για τα τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης

Γεμάτα από τραπεζοκαθίσματα είναι τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας ελάχιστο χώρο να κινηθούν οι διερχόμενοι πολίτες, κάνοντας έτσι δύσκολη πολλές φορές τη διέλευσή τους.

Ενημερωτικό σημείωμα από την αντιδημαρχία
Η αρμόδια αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικών Κοινοτήτων και Γειτονιών του δήμου Θεσσαλονίκης εξέδωσε και διανέμει ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά με την ορθή χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Στο σημείωμα αναφέρεται ότι οι έλεγχοι του δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι τακτικοί και αυστηροί, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης μας και τα δικαιώματα των δημοτών.

Η σύσκεψη
Η νέα δημοτική αρχή πραγματοποίησε σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάχρηση των πεζοδρομίων από τα καταστήματα εστίασης. «Θα σταλεί μία επιστολή προς όλους τους επιχειρηματίες που θα τους καλεί να συνετιστούν και να γυρίσουν στα pro covid μέτρα που τους αντιστοιχούσαν. Μετά τις 15 μέρες οι υπηρεσίες του δήμου με τη δημοτική αστυνομία θα κάνουν ελέγχους, ώστε να δούμε αν έχουν συνετιστεί, αλλιώς θα έχουμε τα ανάλογα πρόστιμα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Εξυπηρέτησης Πολιτών Παντελής Καζαντζίδης. Από την πλευρά τους άμεση επίλυση του θέματος ζητούν και οι επαγγελματίες του χώρου. Το 2020 επετράπη λόγω της πανδημίας, η τοποθέτηση περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους, με το μέτρο να μην ισχύει πάνω από ένα χρόνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *