Friday , 29 March 2024

Τεχνικό πρόγραμμα άνω των 50 εκατ.ευρώ το 2023 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θα ξεπεράσει τα 50 εκατ.ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικότερα, το τεχνικό πρόγραμμα για το νέο έτος προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ, αλλά εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, καθώς αναμένονται νέες εγκρίσεις έργων μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Ζέρβας, το 80% των έργων που προγραμματίζονται για το νέο έτος θα εκτελεστούν χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες, αφού προχωρούν με χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από προγράμματα, όπως το «Αντώνης Τρίτσης», το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ κ.ά.
Μειώση κατά 30% των δημοτικών τελών
Ο κ. Ζέρβας έκανε ξεχωριστή αναφορά στην πολιτική μειώσεων στα δημοτικά τέλη, την οποία ακολουθεί σταθερά η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Είμαστε η μόνη διοίκηση που μείωσε οριζόντια τα δημοτικά τέλη κατά 30% για όλους, νοικοκυριά, επιχειρηματίες, καταστηματάρχες», σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Όπως πρόσθεσε, έχουν προβλεφθεί πρόσθετες μειώσεις κατά 50% για πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, καθώς και άλλες επιμέρους μειώσεις σε ποσοστό έως και 80%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *