Friday , 3 May 2024

Τζιτζικώστας-Ζέρβας προς κυβέρνηση: “Χωρίς Μετρό και ΟΑΣΘ, το flyover θα επιβαρύνει την ζωή μας”

Του Γ.Κατσιάνη

Κοινό μέτωπο για την πορεία των συγκοινωνιακών έργων της Θεσσαλονίκης συγκρότησαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απολύτως κανένας συντονισμός και καμία ενημέρωση για τις επικείμενες εργασίες στο flyover.

“Καταλαβαίνει κανείς ότι με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΟΑΣΘ και με το μετρό να παραδίδεται σύμφωνα με τους αρμόδιους το 2024 αν ξαφνικά ξεκινήσουν χωρίς προεργασία και χωρίς συντονισμό οι εργασίες για το flyover η κυκλοφορία στον περιφερειακό θα γίνει πολύ δύσκολη”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει στην σύσταση ενός συντονιστικού οργάνου και στην εκπόνηση μελέτης για το κυκλοφοριακό.

“Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει -και ως Περιφέρεια στο βαθμό που μπορούμε θα το διεκδικήσουμε- να γίνει η ζωή μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αβίωτη, λόγω του flyover”, υπογράμμισε.

“Φτάνει πια με την περιγραφή – Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζήτησε άμεση λύση στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών.

“Ο ΟΑΣΘ βρίσκεται υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης ήδη από το 2017, εδώ δηλαδή και έξι χρόνια. Πρέπει να υπάρξει λύση και μάλιστα άμεσα”, δήλωσε με νόημα ο κ. Ζέρβας. ο οποίος άφησε αιχμές και για το έργο του μετρό.

“Πρέπει να έχουμε έναν σαφέστατο οδικό χάρτη, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για να ξέρει ο Θεσσαλονικιός πότε θα λειτουργήσει επιτέλους το μετρό στην πόλη μας”, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενώ για το flyover υπογράμμισε ότι “είμαστε ανενημέρωτοι για αυτό το τόσο σημαντικό και χρήσιμο έργο, το οποίο όμως θα επιβαρύνει αφάνταστα το κυκλοφοριακό και τη ζωή της πόλης”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *