Friday , 19 April 2024

Τηλεδιάσκεψη για τη Θεσσαλονίκη μετά τον κορωνοϊό

Της Σ.Ξανθοπούλου

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, τον υπουργό  Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Πιερρακάκη και την επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μ. Αντωνίου.

Κεντρικό θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες της επόμενης ημέρας, τόσο σε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης σε αυτό το νέο περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών ( κρατικών και αυτοδιοικητικών) και στην ενίσχυση των βασικών υποδομών ώστε να στηριχθούν επαρκώς όλες οι πρωτοβουλίες και δράσεις που θα ικανοποιούν τις ανάγκες που προέκυψαν.


Ενεργό παραμένει για τη Θεσσαλονίκη το σχέδιο μετατροπής της πόλης σε κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας καθώς κρίθηκε ότι μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να συμβάλει προωθητικά στον εθνικό στόχο της ψηφιακής μετάβασης. “Ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη την επόμενη ημέρα είναι διακριτός και βαρύνουσας σημασίας. Οι αναπτυξιακές ευκαιρίες που είχαν προκύψει πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο ώστε οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης να περιοριστούν” τόνισαν οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *