Wednesday , 1 May 2024

Τηλεφωνική απάτη σε βάρος καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας αποκαλύπτει η ΡΑΑΕΥ

Του Γ.Κατσιάνη

Μια περίεργη μέθοδο επιλέγουν, το τελευταίο διάστημα, οι επιτήδειοι προκειμένου να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα από τα υποψήφια θύματα τους.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, προφασιζόμενοι ότι εκπροσωπούν την “Ανεξάρτητη Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)” επικοινωνούν τηλεφωνικά μαζί τους, προκειμένου δήθεν να τους ενημερώσουν για τα νέα τιμολόγια ενέργειας και να συνδράμουν στην επιλογή παρόχου.

Μάλιστα, για να πείσουν τους καταναλωτές στους οποίους απευθύνονται, ζητούν στοιχεία που σχετίζονται με τους λογαριασμούς και τα συμβόλαιά τους, προτρέποντάς τους να τους τα αποστείλουν είτε μέσω εφαρμογών (viber), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

“Η ΡΑΑΕΥ, βάσει των αρμοδιοτήτων της, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι ουδεμία αρμοδιότητα έχει να επικοινωνεί μαζί τους, καθώς και ουδεμία αρμοδιότητα έχει να υποδείξει ή να προτείνει τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Ουδείς υπάλληλος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων δεν έχει επικοινωνήσει και δεν θα επικοινωνήσει με καταναλωτές για θέματα που αφορούν στην επιλογή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας”, τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *