Friday , 26 April 2024

Την δημιουργία “ομπρέλας ασφάλειας” για όλη την ελληνική επικράτεια, ανακοίνωσε από τη Λάρισα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Την αμυντική θωράκιση της χώρας από κάθε ξένη επιβουλή ανακοίνωσε από τη Λάρισα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην 1η Στρατιά, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως στόχος του είναι να ενημερωθεί “για την κατάσταση, το σχεδιασμό και τις προοπτικές συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων στο υπουργείο».

«Πρέπει να καταλάβουμε με επίγνωση που ακριβώς βρισκόμαστε. Μαζί με την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου να σχεδιάσουμε πώς θα προχωρήσουμε για να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θα παρέχουν μία πλήρη, ισχυρή, τρομακτική θα έλεγα για όσους επιβουλεύονται εναντίον της πατρίδας μας, ομπρέλα ασφαλείας, σε όλο το εύρος της Ελλάδας από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο άκρο της», τόνισε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) όπου και ενημερώθηκε «για τα ζητήματα της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να αντιληφθούμε και να σχεδιάσουμε που θα πρέπει να πάμε την επόμενη ημέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας».

Τον κ. Παναγιωτόπουλο συνοδεύουν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χρήστος Χριστοδούλου και οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *