Thursday , 18 April 2024

Την ερχόμενη εβδομάδα καταβάλλεται το επίδομα θέρμανσης

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που έχουν τιμολόγια αγοράς Δεκεμβρίου, καθώς υπεγράφη χθες (23 Ιανουαρίου) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός σε συνέντευξή του

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100 και στη δημοσιογράφο Βίκυ Δήμου, ο Χρήστος Σταϊκούρας προσδιόρισε επίσης το χρόνο που θα καταβληθούν τα χρηματικά ποσά για την επιστρεπτέα προκαταβολή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί και η ΚΥΑ που αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή. Προσδοκούμε η πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ να ανοίξει τη Δευτέρα (25/1) και να αρχίσουν οι πληρωμές από την Τετάρτη (27/1) και μετά”.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι συζητούνται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ρυθμίσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως επιπρόσθετο μέτρο ενίσχυσης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις. “Πρόκειται για την επιδότηση παγίων δαπανών των επιχειρήσεων, για την οποία θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή μία διάταξη, αφού ολοκληρωθούν οι τεχνικές συζητήσεις με την ευρωπαϊκή επιτροπή”, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *