Thursday , 28 March 2024

Την οικονομική στήριξη των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και των τουριστικών πρακτόρων, ζητά από την κυβέρνηση βουλευτής της ΝΔ

Μετά την Άννα Ευθυμίου, άλλη μια «γαλάζια» βουλευτής ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την οικονομική στήριξη των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και των πρακτορείων τουρισμού.

Ο λόγος για την βουλευτή Λάρισας, Στέλλα Μπίζιου, η οποία με αναφορά της στους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, επισημαίνει την ανάγκη παρεμβάσεων, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των συγκεκριμένων επαγγελματιών.

Όπως τονίζει στην αναφορά της η βουλευτής, τα τουριστικά λεωφορεία και τα τουριστικά γραφεία, ως μέρος της τουριστικής βιομηχανίας, είναι από τους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο αφού έκλεισαν τα σύνορα, ακυρώθηκαν σχολικές εκδρομές, απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις των πολιτών.

«Με δεδομένα δε την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της διεθνούς τουριστικής περιόδου και την διστακτικότητα – για οικονομικούς ή υγειονομικούς λόγους – των Ελλήνων τουριστών, οι προβλέψεις για οικονομική ανάκαμψη του κλάδου είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, αφού η κίνηση αναμένεται κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, συνέπεια όλων των παραπάνω είναι οι επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και τουριστικών γραφείων να συσσωρεύουν χρέη και να δυσκολεύονται στην εξυπηρέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων», σημειώνει η κα Μπίζιου και εξέφρασε την βεβαιότητα πως η κυβέρνηση θα εξετάσει τις δυνατότητες ανακούφισης και ενίσχυσης των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και τουριστικών γραφείων αναγνωρίζοντας τον κομβικό τους ρόλο στην τουριστική βιομηχανία.

«Οι επαγγελματίες της αγοράς γνωρίζουν πως η κυβέρνηση μας εργάζεται με σχέδιο και στρατηγική για την αποκατάσταση, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, της ομαλότητας στην αγορά καθώς και για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία», καταλήγει στη δήλωση της η βουλευτής ΝΔ Λάρισας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *