Saturday , 27 April 2024

Την Παρασκευή εξετάζεται από την Επιτροπή των ειδικών η άρση της μετακίνησης από νομό σε νομό-Στόχος το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων

Εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα εξετάζεται από την Κυβέρνηση να αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού, με στόχο το άμεσο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, δήλωσε σήμερα το πρωίο υπουργός Ανάοτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτκό σταθμό Σκαϊ, ενώ χαρακτήρισε την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου ως «τεστ» για την συμπεριφορά των πολιτών. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει σχέδιο επιτήρησης της ΕΛΑΣ για τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, όπως και ότι απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα της εστίασης. 

«Δεν μπορώ εγώ κι ο Χαρδαλιάς να είμαστε δίπλα σε κάθε καταναλωτή. Δεν επιβάλαμε κάτι στους γιατρούς, κάναμε συνολική παρουσίαση πολύ εμπεριστατωμένη, και της πορείας της οικονομίας και των μέτρων που είχαμε σκεφθεί σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αν τα μέτρα τηρηθούν, όλα θα πάνε καλά», ανέφερε χαρακτηροστικά.

«Είναι αδύνατο να ανοίγεις την οικονομία χωρίς να έχει κάποια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου» ξεκαθάρισε πάντως, αποσαφηνίζοντας όμως ότι θα είναι «λελογισμένη αν τηρήσουμε τα μέτρα».

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η εκπτωτική περίοδος θα τονώσει τον τζίρο των επιχειρήσεων, τόνισε πως αγωνία του είναι το πώς θα πάμε επιδημιολογικά και γνωστοποίησε πως την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της Επιτροπής θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, κάτι που πρακτικά σημαίνει απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.  «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» διευκρίνισε σχετικά. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *