Thursday , 25 April 2024

Τη δημιουργία έκτακτου ευρωπαϊκού μηχανισμού Υγείας ζητά ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τη δημιουργία Έκτακτου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Υγείας ζητά από την Κομισιόν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας, με στόχο την καλύτερη και άμεση στήριξη των υπηρεσιών υγείας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο στις Χώρες-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει ότι η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε αυτή τη σημαντική ανάγκη και είναι κρίσιμο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει στη δημιουργία ενός Έκτακτου Μηχανισμού Υγείας, προκειμένου να στηρίξει το έργο των ιατρών και των νοσηλευτών και να προασπίσει την υγεία των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών υπογράμμισε στο αίτημά του ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι με αυτό τον τρόπο μπορούν να στηρίξουν καλύτερα τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, να παρέμβουν άμεσα για την επίλυση τοπικών ζητημάτων και να προσαρμόσουν τις πολιτικές υγείας, πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στις τοπικές ιδιαιτερότητες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα για τους πολίτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *