Tuesday , 19 March 2024

Τιμώμενη χώρα η Βουλγαρία στην 87η ΔΕΘ

Η Βουλγαρία θα είναι η τιμώμενη χώρα της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 9-17 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Βουλγαρία συμμετέχει στη ΔΕΘ από την πρώτη διοργάνωση της το 1926 και από τότε η γειτονική χώρα έχει αδιάλειπτη παρουσία σε πολλές γενικές και κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ-HELEXPO.

Όπως επισήμανε σε σχετική επιστολή του προς τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας της Βουλγαρίας, Nikola Stoyanov, η 87η ΔΕΘ αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική διοργάνωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και το ιδανικό γεγονός, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομικές, επιχειρηματικές, πολιτικές, πολιτιστικές και μορφωτικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σε μία περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές επίπεδο, η 87η ΔΕΘ θα παρουσιάσει όλες τις νέες προκλήσεις στην τεχνολογία, καινοτομία, προστασία του περιβάλλοντος, ενέργεια, εκπαίδευση, start-ups και ηλεκτρονική διακυβέρνηση ενώ θα φιλοξενήσει και πλήθος ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *