Wednesday , 24 April 2024

Τις επόμενες ημέρες η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» θα ανακοινώσει πότε θα δοθεί σε δημόσια χρήση η γέφυρα των Τεμπών

Του Γ. Κατσιάνη

Την ερχόμενη εβδομάδα, η διοίκηση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» θα ανακοινώσει πότε θα παραδοθεί σε δημόσια χρήση η γέφυρα των Τεμπών, στην οποία πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης από τον περασμένο Οκτώβριο.

Παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι τα τέλη Ιουνίου, τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας είχαν ως συνέπεια, την καθυστέρηση στην παράδοση του έργου.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης υποστήριξε πως η μετάθεση του χρόνου παράδοσης του έργου, «το αργότερο στα τέλη Αυγούστου», οφείλεται μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι «προέκυψαν προβλήματα με την εισαγωγή υλικών από την Ιταλία. Επίσης, αστοχίες αποκαλύφθηκαν στην πορεία εκτέλεσης του έργου, οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη».

«Τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία των εργασιών και την παράδοση του έργου», δήλωσε στο thesseconomy.gr, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Την ίδια ώρα, όσοι κάτοικοι της Θεσσαλίας θέλουν να επισκεφτούν τα παράλια της Πιερίας και συγκεκριμένα τις παραθαλάσσιες περιοχές Καστρί Λουτρό, Νέοι Πόροι, Πλαταμώνα και Λεπτοκαρυά, καλούνται να ταξιδέψουν μέσω των σηράγγων, γεγονός που σημαίνει ότι το κόστος διέλευσης από τα διόδια Μακρυχωρίου και Λεπτοκαρυάς ανέρχεται στα 11,4 ευρώ(!), μετ’ επιστροφής.

Να σημειωθεί ότι η γέφυρα των Τεμπών που βρίσκεται επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε το 1960 και είναι η πρώτη φορά στην οποία πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *