Friday , 19 April 2024

Τι θα ισχύσει την Πρωτοχρονιά με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού

Με αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς, όπως και τα Χριστούγεννα, θα εορταστεί φέτος η Πρωτοχρονιά, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός που μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο των κρουσμάτων. Οι αρχές προετοιμάζονται ώστε να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις και εφιστούν την προσοχή στους πολίτες, αναφορικά με τα ρεβεγιόν στα σπίτια.

Η κυβέρνηση συστήνει ρεβεγιόν σε κλειστό κύκλο, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού, τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες.

«Για την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια  περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

H απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης, όπως όλες τις άλλες μέρες. Επιπλέον, όπως και τα Χριστούγεννα, απαγορεύονται τα κάλαντα.

Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια με παρουσία πιστών: ένας πιστός ανά 15τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.

Όσον αφορά τη μετακίνηση προς τις οικογενειακές συναθροίσεις για τους εορτασμούς, θα πρέπει να αποστέλλουν πρέπει οι πολίτες να αποστέλλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 ή να υπάρχει η αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *