Tuesday , 16 April 2024

Τονωτική «ένεση» 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση χιλιάδων επιχειρήσεων

«Ανάσα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις αναμένεται να δώσουν δύο νέες δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ που εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016 και έθεσε σε εφαρμογή το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.                                                                                                                      

Πρόκειται για δράσεις που αφορούν τη «Γενική Επιχειρηματικότητα» και τις «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις».

«Γενική Επιχειρηματικότητα»

Ο προϋπολογισμός της «Γενικής Επιχειρηματικότητας» ανέρχεται στα 350 εκατ. ευρώ και η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική επικράτεια με τη μορφή ατομικής επιχείρησης, εμπορικής εταιρείας, συνεταιρισμού, Κοιν.Σ.Επ., αγροτικού συνεταιρισμού, ομάδας παραγωγών ή αγροτικών εταιρικών συμπράξεων.                                                                  

Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της χρηματοδότησης ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι:                                                                                                                                   α. για μεγάλες επιχειρήσεις, στο ποσό των 500.000 ευρώ,                                                       

β. για μεσαίες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στο ποσό 250.000 ευρώ,                                   

γ. για μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 150.000 ευρώ,                                                          

δ. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 100.000 ευρώ και για τις Κοιν.Σ.Επ, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις ομάδες παραγωγών και τις αγροτικές εταιρικές συμπράξεις στο ποσό των 50.000 ευρώ.

«Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις»

Ο προϋπολογισμός της δεύτερης δράσης ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους, με ετήσιο κύκλο εργασιών και/ή το σύνολο του ενεργητικού τους που δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ.                                                                                                                           

Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο συγκεκριμένο καθεστώς ενίσχυσης είναι το ποσό των 150.000  ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις και 100.000 ευρώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *