Tuesday , 23 April 2024

Τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης

Τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης συνοδευόμενος από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα», Ηρακλή Τσακαλίδη, Βάσω Μαντά και Γεωργία Πετρίδου, καθώς και από τη σύζυγό του, Γιώτα Μήτσιου- Πολυχρονίδου (φωτογραφία). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν περιοχές του Ωραιοκάστρου, οι ενορίες του οποίου ανήκουν στον τομέα ευθύνης της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα συσσίτια και οι τράπεζες τροφίμων. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ.κ. Βαρνάβας τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης οικοπέδων για την ανέγερση νέων εκκλησιαστικών χώρων σε περιοχές όπως το Παλαιόκαστρο, όπου ο μοναδικός Ιερός Ναός που λειτουργεί σήμερα ανεγέρθηκε επί τουρκοκρατίας. Μάλιστα έδειξε στον κ. Πολυχρονίδη το σχετικό φιρμάνι από τα ιστορικά αρχεία της Άγκυρας με το οποίο ο τότε σουλτάνος απαντούσε θετικά στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής Δαούτ Μπαλί (σημερινό Παλαιόκαστρο) για την ανέγερση ενός λατρευτικού χώρου, του σημερινού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου.

Ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε πως ως δήμαρχος θα φροντίσει για την εξεύρεση χώρου με σκοπό τη δημιουργία νέου ναού στο Παλαιόκαστρο. Επίσης, δεσμεύτηκε για τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της μητρόπολης μέσω κοινών δράσεων με τον δήμο Ωραιοκάστρου, ενώ, υπογράμμισε πως θα δώσει έμφαση στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής καθώς και στην αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και οι οποίες, όπως είπε, έχουν αυξηθεί δραματικά κατά την περίοδο της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε, ακόμη, μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τα γενικότερα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Θεσσαλονίκης στην οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβας διαδραματίζει ρόλο κομβικής σημασίας. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη συγκρότησης «μετώπου» από τους δημάρχους, τους πολίτες και τους θεσμικούς φορείς της περιοχής με σκοπό τη διεκδίκηση λύσεων που θα προσδώσουν αναπτυξιακή προοπτική στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ήδη, όπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, έχουν τεθεί οι βάσεις για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων και για τη διεκδίκηση λύσεων μέσω μιας ευρύτερης διαδημοτικής συνεργασίας. Όπως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία του και με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, ο κ. Ανέστης Πολυχρονίδης κατέθεσε ψήφισμα τριών αξόνων για την αναβάθμιση των δυτικών περιοχών. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου, καθώς και από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Παύλου Μελά, Κορδελιού- Ευόσμου, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Δέλτα, καθώς και από την ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας), ενώ κοινοποιήθηκε στον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Στο ψήφισμα, όπως επισήμανε ο κ. Πολυχρονίδης, «αποτυπώνεται η ομόφωνη βούληση των δήμων της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσουν:

Πρώτον, είσοδο –έξοδο στην Εγνατία Οδό με την κατασκευή του κόμβου Κ3.

Δεύτερον, την κατάργηση του νέου σταθμού διοδίων στο Ωραιόκαστρο (σ.σ. οι δήμοι έχουν ήδη καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων –η οποία εκδικάζεται στις 16 Απριλίου- για να αποτρέψουν τη λειτουργία του σταθμού). Και,

Τρίτον, την επέκταση του μετρό προς τα δυτικά ώστε το δίκτυο του νέου μέσου σταθερής τροχιάς της Θεσσαλονίκης να αγγίξει την εξωτερική περιφερειακή οδό και να δημιουργηθεί εκεί ένας τερματικός σταθμός ο οποίος θα διευκολύνει την κίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης».

Οι παρεμβάσεις αυτές, σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονίδη, θα αναβαθμίσουν την περιοχή του Ωραιοκάστρου και όλης της δυτικής Θεσσαλονίκης. «Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι οι νέες διοικήσεις των δήμων οι οποίες θα προκύψουν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου να εντείνουν τη μεταξύ τους συνεργασία και να προχωρήσουν πιο διεκδικητικά για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *