Thursday , 2 May 2024

Τον Σεπτέμβριο παραδίδεται σε κυκλοφορία η οδός Πόντου στον ανισόπεδο κόμβο Κ16

Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η οδός Πόντου στον ανισόπεδο κόμβο Κ16 στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε το πρωί στα εργοτάξια.

“Ολοκληρώνουμε ένα από τα σημαντικότερα συγκοινωνιακά και αναπτυξιακά έργα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αναβαθμίζει την περιοχή και αλλάζει τον συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Η ολοκλήρωση του Κ16 απέδειξε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, τις εθνικές και διεθνείς μεταφορές και τις εξαγωγές”, υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Τζιτζικώστας υποστήριξε ότι η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, “θα εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα τις επιχειρήσεις της περιοχής και θα αποφορτίσουν οριστικά τους οδικούς άξονες, αποκαθιστώντας παρόδιες συνδέσεις, που εξυπηρετούν την επικοινωνία των γύρω περιοχών μεταξύ τους, με την εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, με περιοχές του δήμου Δέλτα, με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και βέβαια με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ (Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων)”.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας τόνισε ότι πρόκειται για “ένα από τα σπουδαιότερα συγκοινωνιακά έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *