Thursday , 2 May 2024

Τουρκία: «Γροθιά» στο τουρκικό πρωτάθλημα – Διακόπτονται επ’ αόριστον οι αγώνες

Μετά την επίθεση με γροθιά που δέχθηκε διαιτητής από τον πρόεδρο της ομάδας «Ανκαραγκιουτσού» κατά τη διάρκεια του αγώνα με την «Ρίζεσπορ» η τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απόφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Η ανακοίνωση της τουρκικής Ομοσπονδίας
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «καταδικάζουμε απερίφραστα την απάνθρωπη και απεχθή επίθεση στον Halil Umut Meler, τον διαιτητή του αγώνα με άδεια FIFA, από εγκληματίες που έχουν επίγνωση του εαυτού τους μετά τον αγώνα της Trendyol Super League. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της υγείας του Halil Umut Meler και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πολύτιμο διαιτητή μας. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν επ’ αόριστον».

Καταδικάζει ο Ερντογάν
Το περιστατικό καταδίκασε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που μεταξύ άλλων σχολίασε πως «αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η επίθεση
Το επεισόδιο συνέβη στο τουρκικό πρωτάθλημα χθες το βράδυ, Δευτέρα (11/12), καθώς μετά το τέλος του αγώνα της «Ανκαραγκιουτσού» με τη «Ρίζεσπορ» (1-1) για την 15η αγωνιστική της Superlig o πρόεδρος των γηπεδούχων Φαρούκ Κοτσά εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο και γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον διαιτητή Χαλίλ Ομούτ Μελέρ. Οι γηπεδούχοι, στους οποίους αγωνίζονται οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Στέλιος Κίτσιου είχαν πολλά παράπονα απ’ τον διαιτητή για την αποβολή του Αλί Σοβέ στο 50ό λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως η κατάσταση «ξέφυγε» εντελώς. Με τον ισχυρό άνδρα της «Ανκαραγκιουτσού» να επιτίθεται στον ρέφερι και να τον «ξαπλώνει» στο γήπεδο με γροθιά, για να ακολουθήσει επίθεση κι από άλλα άτομα των γηπεδούχων που άρχισαν να κλοτσούν άγρια τον διαιτητή Μελέρ, ενώ ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης αγωνίστηκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη «Ρίζεσπορ», ενώ ο Κίτσιου έμεινε στον πάγκο, σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι που θα έχει… συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *