Friday , 29 March 2024

Τουρκία: Στέλνει 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να αποτρέπει τις επαναπροωθήσεις…

Χίλιους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στέλνει η Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, διατρανώνοντας μάλιστα χωρίς κανένα πρόσχημα πως η Άγκυρα προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αποτραπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά, ενώ αποκάλυψε πως ο ίδιος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, εμείς πλέον δεν εμποδίζουμε τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Όποιος θέλει να έρθει έρχεται, όποιος περάσει, πέρασε. Η Τουρκία εδώ και εννέα χρόνια έχει αντιμετωπίσει αυτήν την ανθρωπιστική τραγωδία για την οποία σιωπά όλος ο κόσμος. Υπήρξε η κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας. Εμείς την εφαρμόσαμε. Από πέρυσι συλλάβαμε στην Αδριανούπολη περίπου 137 χιλιάδες λαθραίους μετανάστες. Επιστρέψαμε εθελοντικά 103 χιλιάδες ανθρώπους πίσω στις χώρες τους. ¨Έριξαν πάνω στους ανθρώπους χημικά του 1978. Η ελληνική πλευρά το έκανε αυτό. Καταγγέλλω τη Frontex. Δυστυχώς η Frontex λειτουργεί ως δύναμη καταστολής. Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις Ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Έβρο 1.000 αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα», υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΣ σε δηλώσεις του μετά την πτήση του πάνω από τα σύνορα.

Το ενδεχόμενο πρόκλησης προβοκάτσιας και δημιουργίας τεχνητής έντασης στον Έβρο ή τα νησιά, εξετάζει από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση. Σημειωτέον, επίσης, ότι οι Τούρκοι στήνουν καταυλισμούς στην άλλη πλευρά του Έβρου για να μονιμοποιήσουν τη σημερινή κατάσταση και διακινούν ψεύτικα video και fake news για νεκρούς μετανάστες και τραυματίες στα σύνορα. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *