Thursday , 28 March 2024

Το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών άνω των 85 ετών για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα τίθεται σε λειτουργία από σήμερα το απόγευμα μετά τις 18:00, καθώς  από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση με τον εμβολιασμό  πολιτών άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Οι 60.000 εγγεγραμμένοι υπερήλικες στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν σήμερα μήνυμα στο κινητό τους με τα στοιχεία του εμβολιαστικού κέντρου που πρέπει να πάνε, καθώς και με τις προτεινόμενες ημερομηνίες εμβολιασμού. Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Μέχρι χθες, Κυριακή 10 Ιανουαρίου είχαν εμβολιασθεί με την πρώτη δόση του εμβολίου 44080 άτομα. Οι 4086 εκ των εμολιασμών πραγματοποιήθηκαν μάλιστα κατά την χθεσινή ημέρα. 

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του μήνα να εμβολιαστούν 220.000 άτομα, έχοντας εξασφαλίσει για αυτούς και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. 

Η παρουσίαση της πλατφόρμας θα γίνει στην σημερινή τακτική ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 18:00. Η λειτουργία της για τους πολίτες ηλικίας 85 ετών και άνω, θα ξεκινήσει αμέσως μετά.  

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους: 

  • Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή. 
  • Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).  

Προγραμματισμός ραντεβού 

1. Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και  το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:

  • Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr. 
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.  

2. Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. 

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός. 

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *