Wednesday , 24 April 2024

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο δύο Λαρισαίων, το «όχι» στους Γερμανούς, τα εύσημα Μητσοτάκη και οι υγειονομικές μάσκες made in Greece

Του Γ. Κατσιάνη

«Στα 30 χρόνια που είμαι επιχειρηματίας, είναι η πρώτη φορά που έχω δει τόσο καλά να συντονίζεται το κράτος με την επιχειρηματικότητα».

Η δήλωση ανήκει στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβολο της Lariplast, Γιάννη Τσερέπα, η εταιρία του οποίου, η οποία μαζί με τα Πλαστικά Θράκης άλλαξαν, μέσα σε μία νύχτα, την παραγωγή τους και αντί για πλαστικά μιας χρήσης, παράγουν πλέον καθημερινά 300.000 προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες.

Πρόκειται για το σύγχρονο success story, το οποίο εξήρε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους ιθύνοντες των δύο εταιριών.

Το παρασκήνιο

Ωστόσο, η υπόθεση έχει πλούσιο παρασκήνιο.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα όταν ο κ. Τσερέπας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Animus, Αχιλλέας Νταβέλης  συμμετείχαν σε διαγωνισμό πώλησης μονάδων αυτοματοποιημένης παραγωγής υγειονομικών μασκών  που διεξήχθη στην Κίνα.

Σύμφωνα με το protagon.gr, παρά το γεγονός ότι οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες κέρδισαν τον διαγωνισμό, δέχτηκαν αντιπροσφορά, ύψους πέντε εκατ. ευρώ από γερμανική εταιρία για να πουλήσουν τον εξοπλισμό.

Παρά την δελεαστική προσφορά, οι δύο επιχειρηματίες ήρθαν σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτελωνισμού των δύο παραγωγικών μονάδων.

Μάλιστα, οι δύο επιχειρηματίες έκριναν αναγκαία την μίσθωση αεροπλάνου cargo για την ταχεία μεταφορά του εξοπλισμού, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

«Φανταστείτε το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 17.00, η μηχανή εκτελωνίστηκε εκείνη την ημέρα, το φορτηγό περίμενε και ήταν στην Ξάνθη στις 8.30 το πρωί της επόμενης ημέρας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πλαστικά Θράκης, Κώστας Χαλιορής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφτεί τις δύο βιομηχανικές μονάδες στις αρχές Μαΐου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *