Thursday , 2 May 2024

Το επόμενο στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη

Του Γ. Κατσιάνη

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε ως προτεραιότητα την ανάταξη του κόμματος.

Ο στόχος επιτεύχθηκε σε πρώτη φάση, με βάση το ποσοστό που συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

Όμως υπάρχει και συνέχεια.

“Οι τελευταίες εκλογές ανέδειξαν μια ανάγκη για μια ισχυρή κι αξιόπιστη αντιπολίτευση, για μια προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί με επάρκεια, με αξιώσεις απέναντι στη συντήρηση, τον ανορθολογισμό και την αναποτελεσματικότητα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η πρόκληση των επόμενων μηνών. Δεν μπορεί τον ρόλο αυτό να τον παίξει, ένα κόμμα που ηττήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση”, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης από το Ζάππειο Μέγαρο, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για τα 49 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε, η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί ουσιαστικά, το “εισιτήριο” για την επιστροφή στην εξουσία.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων, ζητήματα όπως είναι η βιώσιμη και περιφερειακή ανάπτυξη, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, η ενίσχυση του ΕΣΥ, η ισχυρή δημόσια παιδεία και η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ουσιαστικά, δείχνουν κατά τον κ. Ανδρουλάκη ένα “άλλο δρόμο, μια άλλη κουλτούρα και άλλη νοοτροπία” έναντι της “αλαζονικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης”.

Μένει να δούμε αν και αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *