Friday , 19 April 2024

Το ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ στην πρώτη γραμμή της διάγνωσης του Sars-CoV-2

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάγνωση του Sars-CoV-2 έχει το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Ενδεικτικά, από τις 28/8/2020, στο Ινστιτούτο ελέγχθηκαν 15000 δείγματα στα πλαίσια σύμβασης με τον ΕΟΔΥ. Εκπληρώνοντας την αποστολή του για εφαρμοσμένη έρευνα με κοινωνικό αντίκτυπο, το ΙΝΕΒ|ΕΚΕΤΑ ανταποκρίνεται πλήρως στην επιτακτική ανάγκη μοριακού ελέγχου μεγάλου αριθμού δειγμάτων για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας COVID-19. Στο έργο του συμβάλλουν καθοριστικά τόσο το εξειδικευμένο προσωπικό του, το οποίο εργάζεται με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, όσο και η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη της Διοίκησης του Κέντρου.

Αξιοποιώντας  το μοριακό πρωτόκολλο που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της Εμβληματικής Δράσης για τον Sars-CoV-2, η οποία υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το ΙΝΕΒ|ΕΚΕΤΑ δηλώνει πως θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην καταπολέμηση της πανδημίας, έχοντας τη δυναμική να εξετάζει 2500 δείγματα ημερησίως.

Υπεύθυνοι Διαγνωστικής Λειτουργίας στο ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ είναι η κα. Αναστασία Χατζηδημητρίου, Βιολόγος, Ερευνήτρια Β’, ΙΝΕΒ | ΕΚΕΤΑ και ο κ.Κώστας Σταματόπουλος, Ιατρός, Διευθυντής, ΙΝΕΒ | ΕΚΕΤΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *