Saturday , 20 April 2024

Το Καστελόριζο στο στόχαστρο της Τουρκίας για “απόβαση” μεταναστών…;

Το Καστελόριζο μπαίνει στο στόχαστρο της Τουρκίας για μαζική αποστολή μεταναστών, όπως προκύπτει τουλάχιστον από τα δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Καταρχάς, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι μετανάστες που θέλουν να διασχίσουν τα σύνορα και να έρθουν στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 100.000.

Κάποιοι απ΄αυτούς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατευθύνονται προς την Αττάλεια, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2,1 χλμ. από τις ελληνικές ακτές. μέσω του αυτοκινητοδρόμου D-400 και από εκεί επιβιβάζονται σε βάρκες με προορισμό το Καστελλόριζο.

Σύμφωνα με το Antalyasonhaber.com, από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής περίπου 100 άνθρωποι επιβιβάστηκαν στις βάρκες, φορώντας σωσίβια. Πρόκειται για ηλικιωμένους, νέους και παιδιά, ενώ επισημαίνεται ότι αναμένονται περισσότεροι.

Στο νησί αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη 100 παράτυποι μετανάστες και μικρή μόνο δύναμη του λιμενικού για αποτροπή και ετοιμάζονται να αποβιβαστούν σε αυτό περί τα 1.500 άτομα από τα τουρκικά παράλια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *