Tuesday , 16 April 2024

Το κοινοβουλευτικό ρεκόρ του Κώστα Γκιουλέκα

Κατέχει ένα μοναδικό κοινοβουλευτικό ρεκόρ.

Είναι πρώτος βουλευτής σε σταυρούς σε επτά (!) εκλογικές αναμετρήσεις και μάλιστα σε μία από τις δυσκολότερες περιφέρειες της χώρας: την Α΄ Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τον βουλευτή ΝΔ, Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος παρά την σταθερή «πρωτιά» επί 15  χρόνια, έχει καταλάβει δύο φορές υπουργική θέση.

Η πρώτη ήταν το 2009, όταν διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ και η δεύτερη το 2013,ως υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αν και το όνομα του «έπαιξε» ένα διάστημα (φθινόπωρο 2018) για το δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Γκιουλέκας προτίμησε να παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή, επιλογή που τον δικαίωσε καθώς συγκέντρωσε 36.427 σταυρούς.

Ωστόσο, ο «πρώτος» της Α΄ Θεσσαλονίκης δεν συμπεριλήφθηκε στο κυβερνητικό σχήμα καθώς φαίνεται ότι προτιμήθηκε ο έτερος «πρώτος» στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης.

Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δηλώνει υποστηρικτής της αριστείας, θεωρώ ότι μελλοντικά θα υπάρξει αξιοποίηση του κ. Γκιουλέκα στο ανασχηματισθέν κυβερνητικό σχήμα…  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *