Friday , 29 March 2024

Το κόκκινο, το γκρι κι η πόλη η …ερωτική

– Στο …κόκκινο βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και τα πράγματα κρίνονται πολύ κρίσιμα για να μην πω δραματικά με το ένα μετά το άλλο ρεκόρ να σπάνε. Ήδη ο δείκτης θετικότητας έχει φτάσει στο 11% (όταν ο ευρωπαϊκός είναι στο 4%) που σημαίνει ότι υπάρχουν 110.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα μας. Καθολικό lockdown λοιπόν στην πόλη, με τις …μνήμες και τα sms του περασμένου Μαρτίου να επιστρέφουν …εφιαλτικά. Με λίγα λόγια πολύ δύσκολο να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη αυτή τη φορά, αν υποτεθεί ότι τη βγάλαμε καθαρή την πρώτη.

–  Πάντως, πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για πλήρες μπάχαλο και για τεράστια ανικανότητα στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Όλα κλειστά εκτός από τα σχολεία και αυτό που λείπει φαίνεται να είναι η κοινή λογική, άλλως universal mind. Πολλοί, λοιπόν, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν τα σχολεία, στα οποία δεν υπάρχει καμία θερμομέτρηση και αποστάσεις μικρότερες του ενός μέτρου στα θρανία, με 27 άτομα στην τάξη, ο ιός να μην κολλάει και να κολλάει σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους με καθαρό αέρα, θερμομέτρηση αθλητών και τμήματα έως δέκα ατόμων.

– Πάντως, οι κακές γλώσσες λένε ότι τα σχολεία δεν κλείνουν διότι θα γίνει χαμός με την τηλεκπαίδευση, η οποία πέρυσι αποδείχτηκε τουλάχιστον μια παταγώδης αποτυχία και η χρονιά θα χαθεί. Το καθολικό λουκέτο σε όλη τη χώρα είναι ένα σενάριο που εξετάζεται αν και οι κυβερνώντες φοβούνται πλήρη κατάρρευση της οικονομίας. Τέλος, λέει, επειδή η Θεσσαλονίκη εξάντλησε το κόκκινο μπήκε στο γκρι. Οι 50 αποχρώσεις του γκρι στην ερωτική Θεσσαλονίκη…   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *