Thursday , 28 March 2024

Το ποσό των 70 εκατ. ευρώ σε 150.000 ιδιοκτήτες ακινήτων μοιράζει από σήμερα το υπουργείο Οικονομικών

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι από σήμερα το απόγευμα θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να πιστώνονται οι αποζημιώσεις για τις ολικές απαλλαγές ενοικίων του περασμένου Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, από αύριο, Τετάρτη, θα αρχίσουν να καταβάλλονται και τα ποσά των εκκρεμοτήτων για τα μειωμένα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2020. 

«Οι πληρωμές που θα γίνουν θα υπερβούν τα 70 εκ. ευρώ και θα αφορούν άνω των 150.000 ΑΦΜ, ενώ μετά το στάδιο των διορθώσεων, θα ακολουθήσει και η εκκαθάριση και πραγματοποίηση των συμψηφισμών με φορολογικές υποχρεώσεις, των αποζημιώσεων για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020», δήλωσε ο κ. Βεσυρόπουλος σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτο Παραδιά. 

Από την πλευρά του, ο κ. Παραδιάς ζήτησε να επισπευσθούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων καθόσον πολλοί εκμισθωτές έχουν βρεθεί σε δυσχερή οικονομική θέση από την ετεροχρονισμένη καταβολή των αποζημιώσεων και να επιτραπεί η υποβολή και αρχικών δηλώσεων COVID για το διάστημα Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *