Monday , 13 May 2024

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας – Στον Έβρο η ΠτΔ κι ο πρωθυπουργός σε αγιασμούς σχολείων

Με εξαίρεση την περιφέρεια της Θεσσαλίας οι μαθητές της επικράτειας επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία. Σήμερα το πρωί (11/9/2023) ήχησε το πρώτο κουδούνι κι έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου και παρέλαβαν τα βιβλία τους. Από αύριο Τρίτη θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα.

Στο 1ο δημοτικό σχολείο Σουφλίου η ΠτΔ
«Στις δυσκολίες πρέπει να παραμένουμε μαζί γιατί έτσι γινόμαστε ακόμη πιο δυνατοί», είναι το μήνυμα που έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφερόμενη στις καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα μας, κατά την ομιλία της στην τελετή αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου. «Θέλω να σας ευχηθώ ολόψυχα να έχετε ένα ωραίο ταξίδι στον πλούσιο και συναρπαστικό κόσμο της γνώσης», είπε η κ. Σακελλαροπούλου απευθυνόμενη στους μικρούς μαθητές, και συνέχισε: «Οι δάσκαλοί σας είναι εδώ, με ανοιχτή αγκαλιά, για να σας μορφώσουν, να σας ανοίξουν δρόμους στη ζωή. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε ο καθένας στον τομέα του, ώστε τα δάση να ξαναπρασινίσουν και η γη να ξανακαρπίσει και το χαμόγελο να γυρίσει στα χείλη όλων και πάλι. Σας εύχομαι μία καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο».

Νωπές οι μνήμες

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος τόνισε πως με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει έμπρακτα την αγάπη της και το ενδιαφέρον για τον Έβρο και αποδεικνύει ότι σκέφτεται τους κατοίκους της περιοχής. Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός υπογράμμισε ότι είναι νωπές οι πληγές από τις πυρκαγιές στην περιοχή και η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί στήριξη για τον πολύπαθο λαό του Έβρου. Μετά τη λήξη του αγιασμού η κ. Σακελλαροπούλου συζήτησε με μαθητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Πριν αναχωρήσει από το Σουφλί η κ. Σακελλαροπούλου φύτεψε συμβολικά μια μουριά στο Πάρκο Μουριάς.

Στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου στην Παλαγία ο πρωθυπουργός
Στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου στην Παλαγία, το οποίο καταστράφηκε από την πυρκαγιά στον Έβρο, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Καλή σχολική χρονιά με πολλά χαμόγελα και με περισσότερη αισιοδοξία. Καταφέραμε και επιτύχαμε ένα μικρό θαύμα. Ένα σχολείο που ήταν κατεστραμμένο ανοίγει πάλι τις πόρτες για μαθητές και δασκάλους, καλύτερο απ’ ό,τι ήταν πριν», πρόσθεσε. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους μικρούς μαθητές να του γράψουν γράμμα με όλα αυτά που θέλουν να γίνουν στο σχολείο τους και τους υποσχέθηκε ότι θα γίνουν. Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Θεσσαλία, τονίζοντας ότι «όσο μεγάλες και αν είναι οι δυσκολίες δεν το βάζουμε κάτω. Πάντα κοιτάμε μπροστά και ξαναχτίζουμε καλύτερα αυτά που η μανία της φύσης κατέστρεψε». Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες το βράδυ στον Έβρο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις πυρόπληκτες περιοχές. Στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Υπουργός Παιδείας:«36.000 διαδραστικοί πίνακες ως το Φεβρουάριο 2024»
Μήνυμα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στέλνει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι το ξεκίνημα της γίνεται στη σκιά της πρωτοφανούς καταστροφής στη Θεσσαλία. Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας είναι τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν, να επιστρέψουν γρήγορα και με ασφάλεια στη ζωή τους και στο φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο. Στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού τους, ξεκινώντας από τις πληγείσες από φωτιές και πλημμύρες περιοχές, έως το Φεβρουάριο του 2024 σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας θα εγκατασταθούν περισσότεροι από 36.000 διαδραστικοί πίνακες, οι οποίοι μπορούν να εμπλουτίσουν το μάθημα, να το καταστήσουν πιο ζωντανό και ενδιαφέρον»υπογράμμισε ο υπουργός .

Στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης για τον αγιασμό ο Σ. Φάμελλος
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος παρέστη σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 π.μ. στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης (περιοχή Eurotech, κόμβος αεροδρομίου).

Στο 8ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης «Ευκλείδης» ο Κ. Ζέρβας
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρέστη στον αγιασμό του 8ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης «Ευκλείδης». «Το μέλλον είναι δικό σας. Οτιδήποτε γίνεται αφορά ως επί το πλείστον εσάς. Καλή χρονιά από την καρδιά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του προς τους μαθητές ο κ. Ζέρβας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *