Sunday , 5 May 2024

Το «1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Θεσσαλονίκης»… σηκώνει αυλαία στις 12 Ιουλίου

Μια μεγάλη γιορτή για τη Θεσσαλονίκη αρχίζει την Τετάρτη 12 Ιουλίου με ποικίλες δράσεις και δρώμενα, όπως συναυλίες, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ δημόσιες συζητήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και δικτύωση νεανικών οργανώσεων. Ο λόγος για το «1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Θεσσαλονίκης-Thessaloniki Youth Festival» που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά από τις 12 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 14 του μηνός στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Το φεστιβάλ διοργανώνει το δημοτικό συμβούλιο νέων Θεσσαλονίκης και η αντιδημαρχία Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στόχος του Φεστιβάλ
Στόχος του είναι η επαφή νέων μουσικών, ηθοποιών και καλλιτεχνών με το κοινό της πόλης, η ανάδειξη του έργου τους και η δικτύωση των νεανικών οργανώσεων σε επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσα από συναυλίες καλλιτεχνικών σχημάτων, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, εκθέσεις φωτογραφίας καθώς και μέσα από ομιλίες και workshops.Με άλλα λόγια, νέοι και ανερχόμενοι μουσικοί και καλλιτέχνες θα παίξουν δίπλα σε αναγνωρισμένους μουσικούς. Έτσι, θα αναδειχθεί το έργο τους σε ένα κοινό που δυνητικά θα μπορούσε να τους ακούσει, μετατρέποντας το δημοτικό συμβούλιο νέων Θεσσαλονίκης σε μέσο στήριξης και προώθησης του έργου νέων καλλιτεχνών της πόλης μας στο πλαίσιο μιας διοργάνωσης που προσδοκά να αποτελέσει θεσμό για τα δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Ποιο είναι το δημοτικό συμβούλιο νέων
Το δημοτικό συμβούλιο νέων Θεσσαλονίκης είναι δομή ενεργητικής συμμετοχής νέων που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε θέματα που τους αφορούν αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Επιτρέπει στους νέους της πόλης να γίνουν ενεργοί πολίτες. Να σχεδιάσουν δράσεις σε τομείς της απασχόλησης, του πολιτισμού, της πληροφόρησης και του ελεύθερου χρόνου. Συμβάλει στην ανάπτυξη αξιών όπως η αλληλεγγύη και η ανεκτικότητα. Εξασφαλίζει στους νέους Θεσσαλονικείς, ηλικίας από 16 – 30 χρόνων, τη δραστηριοποίησή τους στα κοινά της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *