Saturday , 27 June 2026

Το 2021 φέρνει το… φυσικό αέριο στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Του Γ. Κατσιάνη

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου στο δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής, άναψε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η εταιρεία Hellenic Natural Gas Distribution (Hengas), στην οποία έχει ανατεθεί η ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου και  στο δήμο Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

«Προσδοκούμε και ευχόμαστε… αρχές του έτους να ξεκινήσει το όλο έργο», ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος και επισήμανε πως βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Περιβάλλοντος «ώστε να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη για τη σύνδεση των νοικοκυριών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση».

Να σημειωθεί ότι το επενδυτικό πλάνο της Hengas ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ και αφορά την ανάπτυξη δικτύων και τη διανομή φυσικού αερίου είτε μέσω διασύνδεσης με αγωγό ΕΣΦΑ, είτε μέσω CNG  στους δήμους  Γρεβενών, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Κορίνθου, Τρίπολης, Δεσκάτης Γρεβενών, Σκύδρας Πέλλας, Νάουσας και Παιονίας Κιλκίς.

Check Also

Βενεζουέλα: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες – Τουλάχιστον 235 νεκροί, 4.300 οι τραυματίες, χιλιάδες οι αγνοούμενοι- Εκκλήσεις για βοήθεια

Με κάθε τρόπο συνεχίζεται στη Βενεζουέλα η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετά τους δύο …