Thursday , 25 April 2024

Το click away αφορά μόνο τα e-shops – “Μαραζώνει η αγορά της Θεσσαλονίκης” λένε οι έμποροι

To click away δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο υποστηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης επισημαίνοντας ότι “μέρα με τη μέρα εξοντώνεται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κοσμάς Καλογιάννης ο οποίος θεωρεί αδύνατον να εφαρμοστεί το σύστημα αυτό στα εμπορικά καταστήματα. Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη επεσήμανε ότι “το click away ευνοεί μόνο τα ιντερνετικά καταστήματα και όχι το λιανεμπόριο. Το αποτέλεσμα είναι ότι μόνο τα e-shops ευνοούνται για να παρακαμφεί ο σκόπελος των courier. Είναι δύσκολες οι ώρες για τους εμπόρους. Είχαμε σκεφτεί να διαμορφώσουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα εμπορικά καταστήματα. Εξαιτίας του κορωνοϊού δεν προλάβαμε να το κάνουμε. Η «μαύρη» Παρασκευή που θα ανοίξει η αγορά διαδικτυακά, η black Friday, αφορά κυρίως τα πολυκαταστήματα. Η πρώτη Παρασκευή που θα ανοίξουν τα καταστήματα θα έχουν μεγάλες προσφορές προς το αγοραστικό κοινό στο πρότυπο της black Friday. Οι υποχρεώσεις μας τρέχουν χωρίς να έχουμε έσοδα. Δυστυχώς το μέλλον είναι δυσοίωνο για τα εμπορικά καταστήματα, που δεν αναμένεται να ανοίξουν άμεσα”.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό επισημαίνοντας την «επείγουσα ανάγκη να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα» αναφέροντας πως «τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα, όπως επανειλημμένως έχει καταγραφεί στις επιδημιολογικές μετρήσεις και έχει αναγνωρίσει η ίδια η κυβέρνηση, δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *