Saturday , 27 April 2024

Το FlyOver στρέφει τους ξενοδόχους της Πιερίας στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Του Γ.Κατσιάνη

Μια εναλλακτική πρόταση καταθέτει η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, προκειμένου να αποφύγει τα προβλήματα που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην αεροπορική σύνδεση του νομού.

Ειδικότερα, ζητά να ενισχυθεί το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας (φωτογραφία), το οποίο ανήκει στην ΥΠΑ και εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού/ εξωτερικού και πτήσεις τσάρτερ από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης.

“Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έχει διαθέσιμες χρονοθυρίδες (airport slots), συνδέεται με την ΠΑΘΕ και απέχει σχεδόν την ίδια απόσταση με το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης”, τονίζεται, μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων.

Κατερίνη-αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Όπως υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι της Πιερίας, η διαδρομή Κατερίνη-αεροδρόμιο “Μακεδονία” έχει μετατραπεί σε…Γολγοθά, λόγω της κατασκευής του FlyOver.

“Ήδη σήμερα, με εγκατεστημένο εργοτάξιο περίπου στο 50%-60% του περιφερειακού της Θεσσαλονίκης, ο χρόνος που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στο αεροδρόμιο φτάνει ακόμα και τα 80-90 λεπτά”, επισημαίνουν ενώ σημειώνουν πως η σχεδιαζόμενη διακοπή της κυκλοφορίας στην υπογειοποίηση της Κατερίνης, θα επιφέρει πρόσθετες καθυστερήσεις.

Να σημειωθεί ότι η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας έχει καλέσει τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων να συμμετάσχει στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή στις έξι το απόγευμα στο ξενοδοχείο Park.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *