Thursday , 28 March 2024

Το success story μιας startup από τη Θεσσαλονίκη που άνοιξε γραφεία στις ΗΠΑ

Του Γ. Κατσιάνη

Πριν από τρία χρόνια, δύο τελειόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, οι Δημήτρης Μουστάκας και Χάρης Γερεμτζές δημιούργησαν στη Θεσσαλονίκη μια startup, η οποία προσέφερε καινοτόμες λύσεις σε ορθοπεδικά προβλήματα.

Ο λόγος για την AidPlex, η οποία κατασκευάζει νάρθηκες επόμενης γενιάς. «Πρόκειται για θερμοπλαστικούς νάρθηκες, οι οποίοι μέσα σε δύο λεπτά παίρνουν όλα τα μυοσκελετικά χαρακτηριστικά του ασθενούς. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο γιατρός να τους θερμάνει με ζεστό νερό και να τους τοποθετήσει στο σημείο όπου πονάει ο ασθενής», δήλωσε ο συνιδρυτής της AidPlex, Δημήτρης Μουστάκας.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας, η startup δημιούργησε και μια συσκευή θεραπείας της σκολίωσης, η οποία περιορίζει αισθητά τις πιθανότητες εγχείρησης για τους ασθενείς.

«Αυτή την στιγμή, συμμετέχουμε σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ πρόσφατα λάβαμε την πρώτη θέση στην κατηγορία της Πρωτότυπης Ιδέας στον διαγωνισμό Next Stage Challenge 2021», υπογράμμισε ο κ. Μουστάκας.

Οι πρωτοποριακές ιδέες της AidPlex προσέλκυσαν το ενδιαφέρον επενδυτών, με αποτέλεσμα η καινοτόμος εταιρεία να ανοίξει γραφεία στις ΗΠΑ.

«Κάποιοι Ελληνοαμερικανοί μας εμπιστεύτηκαν και αποφάσισαν να επενδύσουν στα προϊόντα της AidPlex», σημείωσε ο κ. Μουστάκας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *