Sunday , 28 April 2024

Το success story τριών Ελλήνων του Λονδίνου που έλαβαν χρηματοδότηση 1,1 εκατ. δολαρίων για την δημιουργία πλατφόρμας δεδομένων AI

Του Γ.Κατσιάνη

Χρηματοδότηση ύψους 1,1 εκατ. δολαρίων έλαβαν τρεις Έλληνες του Λονδίνου για τη δημιουργία πλατφόρμας που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εξάγουν χρήσιμες πληροφορίες από προϊόντα μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM).

Ο λόγος για τον θεσσαλονικιό, Άλεξ Μαραντέλο, πρώην στέλεχος της Confluent, τον Γιώργο Παστάκα, πρώην στέλεχος της Revolut και τον Ντίμη Ηλία, πρώην στέλεχος της Meta (φωτογραφία).

Οι τρεις νέοι ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους στο Λονδίνο και μετά την θητεία τους σε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, προχώρησαν στην ίδρυση της Sentify.

Η πλατφόρμα προσφέρει μια διαδραστική διεπαφή σε πραγματικό χρόνο, μετατρέποντας δεδομένα αδρανούς κειμένου σε πολύτιμη ευφυΐα, αποκαλύπτοντας συμπεριφορές πελατών, προθέσεις χρήστη και συμπεράσματα ενεργειών, μοτίβα χρήσης προϊόντων, καθώς και εντοπισμό αναποτελεσματικών και ανακριβειών σε προϊόντα LLM.

«Αυτός είναι ο πρώτος μας γύρος χρηματοδότησης και ένα σημαντικό βήμα για να δώσουμε τη δυνατότητα στην επόμενη γενιά σύγχρονων επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες των LLMs, να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν εξαιρετικά προϊόντα Gen AI. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα προϊόν κορυφαίας κατηγορίας στους πελάτες μας, ξεκλειδώνοντας πολύτιμο χρόνο και πόρους στις ομάδες τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κατανείμουν το κορυφαίο ταλέντο και τους πόρους τους σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία – αναπτύσσοντας εξαιρετικά προϊόντα και εμπειρίες με βάση τις γνώσεις μας για τους οι πελάτες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentify, Άλεξ Μαραντέλος.

Στόχος της Sentify είναι η βελτίωση της πλατφόρμας της μέσω μιας ιδιωτικής φάσης beta, με μια δημόσια κυκλοφορία να αναμένεται στα τέλη Μαρτίου του 2024 ενώ ήδη υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον, με περισσότερους από 40 οργανισμούς να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *