Thursday , 28 March 2024

Τράπεζα Πειραιώς: Υπεγράφη η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση 2020 – 2021 με διετή διάρκεια και αναδρομική ισχύ από 1/1/2020

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς και η Τράπεζα υπέγραψαν την νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση, με την οποία ενδυναμώνεται η θέση όλων των εργαζόμενων στην Τράπεζα, βελτιώνεται οικονομικά και θεσμικά το εργασιακό περιβάλλον και παρέχεται προοπτική και
ασφάλεια για το μέλλον. Η υπογραφή της Σύμβασης, είναι αποτέλεσμα μιας – μεγάλης σε χρόνο – διαδικασίας διαπραγμάτευσης με την Τράπεζα, που έλαβε χώρα στο ιδιαίτερο περιβάλλον που δημιούργησε η πανδημία, με επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και κατ’ επέκταση στην Τράπεζα.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ), η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση είναι 2ετούς διάρκειας και περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις όπως:

  1. Αυξήσεις σε επιδόματα και παροχές (Επίδομα παιδικής μέριμνας, βρεφονηπιακού σταθμού).
  2. Πρωτοποριακές διατάξεις (Άδεια για ετήσιο προληπτικό ιατρικό έλεγχο, άδεια γονέα που δεν ασκεί την επιμέλεια τέκνου, οικονομική ενίσχυση τριτέκνων – πολυτέκνων).
  3. Επιβράβευση Δικτύου Καταστημάτων.
  4. Ψηφιοποίηση: Εκπαίδευση εργαζομένων – μέτρα για την απασχόληση.
  5. Διαδοχή των Συμβάσεων και Προστασία της Απασχόλησης.
  6. Ομογενοποίηση Εργασιακών Σχέσεων (Επιστημονικό Επίδομα, επίδομα άριστης γνώσης ξένης γλώσσας).

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους από αυτή την εξέλιξη επισημαίνοντας ότι η υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης στις δεδομένες συνθήκες είναι ιδιαίτερης σημασίας. “O Σύλλογός μας αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση με την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής και θα συνεχίσει να είναι σταθερά προσανατολισμένος στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής του Τραπεζικού Συστήματος”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *