Saturday , 20 April 2024

Τράπεζες «βομβαρδίζουν» με επιστολές τα σπίτια δανειοληπτών για ληξιπρόθεσμες οφειλές… εκατοντάδων ευρώ!

Του Γ. Κατσιάνη

Στην κατ’ οίκον αποστολή ειδοποιητηρίων σε δανειολήπτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές, προχωρούν το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες.

Παρά την υγειονομική κρίση και τις συστάσεις των κυβερνητικών στελεχών για επίδειξη ανοχής απέναντι στους πληττόμενους πολίτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ζητούν την άμεση εξόφληση οφειλών, ακόμα και για μικρά ποσά!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δανειολήπτη από τη Θεσσαλονίκη που αποκαλύπτει σήμερα το thesseconomy.gr.

Όπως καταγγέλλει, η τράπεζα του έστειλε επιστολή, με την οποία τον ενημερώνει ότι εντάχθηκε στη διαδικασία επίλυσης καθυστερήσεων για ληξιπρόθεσμη οφειλή, η οποία ανέρχεται στο ποσό των… 815 ευρώ!

«Ψευδώς η τράπεζα αναφέρει ότι το δάνειο περιήλθε σε καθυστέρηση από τις 25 Φεβρουαρίου του 2019. Ο λόγος είναι ότι από τότε κατέβαλλα τρεις δόσεις, συνολικού ύψους 220 ευρώ. Συνεπώς, η οφειλή είναι πολύ μικρότερη των 815 ευρώ που αναφέρει η τράπεζα», δήλωσε ο καταγγέλλων.

Επιπλέον, τόνισε πως η αποστολή τέτοιου είδους επιστολών από την τράπεζα στοχεύουν στον εκφοβισμό των δανειοληπτών.

«Το γεγονός και μόνο ότι για μια οφειλή μερικών εκατοντάδων ευρώ, η τράπεζα μας καλεί να έρθουμε σε συνεννόηση μαζί της για να βρούμε την ‘κατάλληλη εναλλακτική λύση’, δείχνει την μεθόδευση που επιχειρείται σε βάρος των οφειλετών», σημείωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *