Sunday , 28 April 2024

Στο δρόμο που χάραξαν οι αγρότες και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων-Τραβούν χειρόφρενο αύριο

Του Γ.Κατσιάνη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι ιδιοκτήτες τουρισιτκών λεωφορείων της χώρας, με αφορμή το αδιέξοδο που υπάρχει στο θέμα των τελών κυκλοφορίας, εννιά μόλις ημέρες πριν να εκπνεύσει η σχετική προθεσμία.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες θα παρατάξουν τα τουριστικά τους λεωφορεία σε διάφορα σημεία των πόλεων, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία τους για την στάση της κυβέρνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες θα παρατάξουν τα λεωφορεία τους έξω από το “Ιπποκράτειο” νοσοκομεία και στην δυτική είσοδο της πόλης.

Όπως καταγγέλει η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είχε δεσμευτεί για “την μόνιμη και τελική διευθέτηση του ζητήματος της εξίσωσης των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με ότι ισχύει για τους άλλους συγκοινωνιακούς φορείς που χρησιμοποιούν τα ίδια λεωφορεία και πληρώνουν τα μισά (!) τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με εμάς”.

“Δυστυχώς για ακόμη μία φορά η μη τήρηση της δέσμευσης της κυβέρνησης προκαλεί την αγανάκτηση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων”, τονίζεται,μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.

Στη Βουλή το θέμα των τελών κυκλοφορίας

Εξάλλου, το  αίτημα των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων για μόνιμη μείωση  των τελών κυκλοφορίας  έφερε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ειδικότερα, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός και συνυπογράφουν 17 βουλευτές , ζητά να σταματήσει η αδικία προς τον κλάδο να πληρώνουν διπλάσια τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με άλλους επαγγελματίες και φορείς του κλάδου, όπως τα ΚΤΕΛ.

“Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά, παρά τις υποσχέσεις και τις σαφείς προεκλογικές δεσμεύσεις, δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο της προσπαθώντας να αποφύγει τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και να μην υλοποιήσει τη μόνιμη μείωση των τελών κυκλοφορίας τους”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ερώτηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *