Saturday , 27 April 2024

Τραγική κατάληξη για ζευγάρι ηλικιωμένων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τραγική ήταν η κατάληξη για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί, όταν σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, μετά από τηλεφώνημα για φωτιά σε διαμέρισμα του έκτου ορόφου οικοδομής, στη συμβολή των οδών Σβώλου με Απελού.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες και ένα γερανοφόρο όχημα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ η αστυνομία προχώρησε σε αποκλεισμό της περιοχής, απαγορεύοντας την πρόσβαση πεζών και οχημάτων επί της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να δώσουν μάχη με τις φλόγες για περισσότερο από δύο ώρες, προκειμένου να σβήσουν τις φλόγες.

Την ίδια ώρα,ξεκίνησε επιχείρηση απομάκρυνσης των ενοίκων από τα υπόλοιπα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, με την συνδρομή της αστυνομίας.

Τελικά, μετά τις 11 το πρωί, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο ενώ οι πυροσβέστες άρχισαν να αναζητούν το ζευγάρι των ηλικιωμένων που διέμενε στο διαμέρισμα.

Μετά από λίγη ώρα, οι πυροσβέστες βρήκαν σε σημείο του διαμερίσματος, αναίσθητη την 77χρονη, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η συνδρομή ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί η ηλικιωμένη σε εφημερεύων νοσοκομείο. Ωστόσο, λίγο αργότερα, η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.

Επιπλεον, οι πυροσβέστες εντόπισαν στο σαλόνι του διαμερίσματος, απανθρακωμένο και τον 78χρονο άνδρα.

Να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *