Thursday , 25 April 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν στις 24/3 πήραν οι δύο σταθμάρχες

Την ερχόμενη Παρασκευή (24/3) στις 12 το μεσημέρι θα απολογηθούν οι δύο σταθμάρχες στο σταθμό Λάρισας μετά την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν από τον εφέτη-ανακριτή. Σε βάρος τους όπως και κατά του επιθεωρητή έχουν ασκηθεί διώξεις για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια έως ισόβια, ενώ βαρύνονται και με κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροήν. Σύμφωνα με πληροφορίες προθεσμία θα ζητήσει και ο προϊστάμενός τους.

Το μοιραίο βράδυ

Οι δύο σταθμάρχες, που βάσει του προγράμματος θα έπρεπε να βρίσκονται στις θέσεις τους μέχρι τις 23:00 το μοιραίο βράδυ της ημέρας του δυστυχήματος, αλλά έφυγαν νωρίτερα, αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με τον επιθεωρητή κυκλοφορίας αλλά και τον σταθμάρχη Λάρισας Βασίλη Σαμαρά, ο οποίος έχει προφυλακιστεί.
Με ταχύτατους ρυθμούς και μεθοδικότητα συνεχίζονται και οι έρευνες για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ανώτερων υπαλλήλων του ΟΣΕ –και πιο συγκεκριμένα εκείνους που υπέγραψαν τις βάρδιες του επιθεωρητή κυκλοφορίας.
Στο «μικροσκόπιο» αναμένεται να μπει και πιστοποίηση ικανότητας του μοιραίου σταθμάρχη, ο οποίος είχε μόλις πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του και δεν είχε επαρκή εμπειρία για να ρυθμίζει την κυκλοφορία των τρένων σε έναν τόσο κομβικό σταθμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *